top of page

Nekoliko ideja za poklon osobi sa demencijom ili Alchajmerom


Pronalaženje poklona za pacijente sa demencijom ili poklona za pacijente sa Alchajmerom može biti teško, ali nije nemoguće uz malu pomoć ovih ideja za davanje poklona. U zavisnosti od stadijuma demencije koju vaša voljena osoba ima, želećete da razmislite o različitim poklonima.


Rani stadijumi demencije ili Alchajmerove bolesti

Ukrštene reči, knjige o aktivnostima ili druge knjige koje sadrže strateške igre mogu biti odličan poklon. Oni mogu dati vašoj voljenoj osobi nešto da uradi, pa čak i da joj pomognu da stimuliše um. Drugi dobri pokloni uključuju klasične filmove ili TV emisije koje su nekada voleli na DVD-u ili servisu za striming.


Srednji stadijum demencije ili Alchajmerove bolesti

Pokloni za pacijente sa Alchajmerovom bolešću u srednjim stadijumima bolesti mogu imati koristi od poklona koji uključuju sat sa krupnim štampanim slovima koji pokazuje ne samo vreme već i datum ili automatska noćna svetla, tako da kada padne mrak, svetlo je dostupno za njih čak i pre nego što upalite svetlo.


Zanatski kompleti koji ih podsećaju na ranije dane sjajni su pokloni za Alchajmerovu bolest sve dok nisu previše komplikovani za rad.


Konačno, praktični pokloni za starije osobe sa demencijom uključuju automatski dozator za lekove. Ovo može pomoći da se osigura da dobiju sve svoje lekove u pravo vreme bez mešanja nijednog od njih.


Kasniji stadijumi demencije ili Alchajmerove bolesti

Kada je vaša voljena osoba u kasnijoj fazi bolesti, još uvek možete pronaći poklone za demenciju koji će odgovarati njihovim potrebama i izmamiti im osmeh na lice. U ovoj fazi je sve o udobnosti. Pokloni za osobe sa Alchajmerom ili demencijom mogu uključivati super meko ćebe ili bade mantil u boji koju zaista vole ili odeću koja im omogućava da se osećaju udobno, kao što je znojenje.


Razmislite o odeći koja vašoj voljenoj osobi može olakšati oblačenje i skidanje.


Takođe, plišana životinja ili lutka mogu im pružiti malo utehe kao i CD-ovi na kojima se nalaze pesme iz njihovog detinjstva.


Sa praktičnije strane, uređaj za praćenje lokacije može vam pružiti malo mira u slučaju da se vaša voljena osoba izgubi ili odluta.


Dodatni pokloni mogu uključivati:


Unapred pečatirane kartice i koverte

Porodični video

Digitalni foto Ram

Usluge čišćenja kuće

Papuče

Demencija može učiniti da se osoba oseća izolovanom i da više nije deo porodice. Kao negovatelju, može se činiti da je teško pronaći načine da uključite svoju voljenu osobu u porodične aktivnosti. Pronalaženjem neke od pravih vrsta poklona za svoje voljene sa demencijom ili Alchajmerom, možete dati najveći poklon od svih – pokazati im da vam je stalo i da su i dalje cenjen član vaše porodice.

Recent Posts

See All

留言


bottom of page